Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Η τετρακίνητη Ferrari FF στα χιόνια! (video)

Το νέο μοντέλο της Ferrari που θα δούμε στη Γενεύη, είναι αναμφίβολα ένα από τα αυτοκίνητα που θα κλέψουν την παράσταση! Μετά τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του προηγούμενου μήνα, και το βίντεο του καμουφλαρισμένου μοντέλου, δημοσιεύεται πλέον πλούσιο υλικό με ένα ακόμη εκπληκτικό βίντεο στα χιόνια!

Το βίντεο αυτό, είναι το πρώτο επίσημο που δείχνει την τελική μορφή της Ferrari FF να τα «δίνει όλα», και μάλιστα σε πληθώρα οδοστρωμάτων! Παρακολουθήστε το για να δείτε μια Ferrari για πρώτη φορά να πηγαίνει με τα «τέσσερα» στα χιόνια, να περνά από χωμάτινες διαδρομές, και να φτάνει στο τέλος στο Ferrari World (Abu Dhabi), διασχίζοντας ακόμη και δρόμους με άμμο…

Το υπόλοιπο φωτογραφικό υλικό που σας παρουσιάζουμε πρώτοι, δείχνει την εσωτερική μορφή του αυτοκινήτου που δεν είχαμε δει έως τώρα, όμως προέρχεται από βίντεο της παρουσίασης, και ως αποτέλεσμα δεν έχει υψηλή ανάλυση. Παρόλα αυτά, μπορεί κανείς να διακρίνει με ευκολία γιατί πρόκειται για την πιο εύχρηστη και πρακτική Ferrari όλων των εποχών, με τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (από 450 έως 800 λίτρα), που μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και πέδιλα του σκί!

Τέλος δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι η Ferrari FF χρησιμοποιεί έναν νέο 12κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα στα 6,3 λίτρα με την απόδοση στους 660 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και τα 683 Nm στις 6.000 σ.α.λ. Οι επιδόσεις της είναι φυσικά εξωπραγματικές με τα 0-100 χ.α.ω. να έρχονται σε 3,7 δλ. και την τελική ταχύτητα να «σταματά» στα 335 χ.α.ω. Το «πατενταρισμένο» από τη Ferrari, σύστημα τετρακίνησης ονομάζεται 4RM και η εταιρεία αναφέρει ότι ζυγίζει 50% λιγότερο από τα ανταγωνιστικά συστήματα, ενώ την ίδια στιγμή βοηθά την FF να καταφέρνει αναλογία βάρους 47/53% μεταξύ των δύο αξόνων (εμπρός/πίσω).

To μοντέλο χρησιμοποιεί αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ το βάρος της FF είναι τα 1.790 κιλά (50 κιλά ελαφρύτερη από την 612 Scaglietti), με την κατανάλωση να κυμαίνεται στα 15,4 λίτρα/100 χιλιόμετρα και τις εκπομπές ρύπων CO2 στα 360 γρ./χιλιόμετρο. Η ανάρτηση περιλαμβάνει τα πιο προηγμένα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ που έχουμε δει ποτέ από τη Ferrari (τα οποία ονομάζει SCM3), καθώς και σύστημα πέδησης με κεραμικούς δίσκους από τη Brembo.

Το σχέδιο της FF έχει γίνει από το στούντιο του Pininfarina σε συνεργασία με τον υπεύθυνο σχεδιασμού της Ferrari, Flavio Manzoni. Από πλευράς διαστάσεων η νέα FF είναι μακρύτερη, πιο στενή και ελαφρώς πιο ψηλή από την 612 Scaglietti με 4.907x1.953x1.374 χιλ. για ΜxΠxΥ, ενώ τέλος ο χώρος των αποσκευών ξεκινά από τα 450 λίτρα και φτάνει έως τα 800 με τα πίσω καθίσματα σε ανάκληση! πηγή: autotriti.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου